Mevzuat
Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği (Tebliğ No: 2022/44)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2024/1)
12/02/2024
Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği (Tebliğ No: 2022/44)’nin 5. maddesinin birinci fıkrasının (l) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“l) Fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünlerinde toplam spesifik mikroorganizma sayısı raf ömrü boyunca en fazla 102 kob/gr olmalıdır.”
Aynı Tebliğin 13. maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“(2) Fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünü, çeşnili/aromalı yoğurt ve çeşnili/aromalı süzme yoğurt en fazla 500 gramlık ambalajlarda piyasaya arz edilir.”
Aynı Tebliğin Ek-2’sinde yer alan “Çeşnili Ürünlerde Süt Proteini Oranı Hesaplaması” başlıklı bölüm yürürlükten kaldırılmıştır.
Mevzuat
AB’de 2026 Yılında Yürürlüğe Girecek Olan Kombine Nomanklatür (CN) ile 2025 Yılına göre yapılan Korelasyon Tablosu
17/12/2025
Mevzuat
Serbest Bölgelerden Avrupa Birliğine Gönderilecek Eşyaya İlişkin Tespit ve Tahakkuk Kağıdı (EK-70)
17/12/2025
Mevzuat
6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu’na Göre 2026 Yılında Uygulanacak Olan İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ
17/12/2025