Amacımız her zaman şeffaf, etik bir ticaret anlayışıyla müşterilerimizin beklentilerini karşılamak ve bilgi güvenliğini sağlamak. Bunların en önemli göstergeleri ise almaya hak kazandığımız uluslararası sertifikalarımız…
IAS akreditasyonlu ISO 9001: 2015 ve ISO 27001: 2017 sertifikalarımız mevcuttur. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki önde gelen akreditasyon kuruluşlarından biri olan IAS, dünya çapında yetkili akreditasyon kuruluşlarını değerlendirmek ve tanımak için birleşik bir sistem oluşturan dört birincil uluslararası kuruluşun imzacısıdır. 1975’ten bu yana akreditasyon hizmeti vermekle birlikte kamu yararına çalışan ve kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. IAS; devlet kurumları, ticari işletmeler ve profesyonel dernekler de dahil olmak üzere birçok çeşitten şirket ve kuruluşları akredite eder. IAS akreditasyon programları, akreditasyonlarının yurtiçi veya global olarak kabul edilmesini sağlayan tanınmış ulusal ve uluslararası standartlara dayanmaktadır.
Günümüzdeki teknolojik gelişmelerle birlikte bilginin aktarımı, kullanımı ve gizliliği gittikçe daha da büyük önem taşıyor. Bu yüzden kurumsal bilgi güvenliği için insanları, süreçleri ve bilgi sistemlerini içine alan bir bilgi güvenliği yönetim sistemi olan ISO 27001, hem firmalar hem de iş ortakları için güven ortamı yaratıyor. Uluslararası geçerliliği olan bu standard, farklı sektörlerdeki küçük ya da büyük ölçekli tüm firmaları kapsıyor. Zorunlu olduğu alanlar içinde T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından, 10 Ocak 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Gümrük İşlerinin Kolaylaştırılması Yönetmeliği kapsamında uygulamaya alınmış, Yetkilendirilmiş Yükümlü statüsü, gümrük yükümlülüklerini yerine getiren, mali yeterliliği ve güvenlik standartlarına (ISO 27001 VE ISO 9001) sahip firmalara verilmektedir.
ABD’li şirketlerin Türkiye partneri: Kızılkaya! ABD Uluslararası Ticaret İdaresi tarafından, ABD’li şirketlerin Türkiye’de ihracat yapmaları durumunda Türkiye’de çalışabilecek gümrük müşavirliği partneri olarak Kızılkaya tavsiye edildi. Detaylı bilgi için tıklayın!
Gümrük Müşavirliği ülkemizde 1909 yılından 1999 yılına kadar 90 yıllık tarihsel sürecinde Gümrük Komisyonculuğu adı altında kanunlarla varlığını sürdüren bir meslek olmuştur. Gümrük Komisyoncuları ile ilgili Talimatname 1909 yılında hazırlanmış ve 01 Temmuz 1909 tarihinde yürürlüğe girmiştir. yayınlanan 252 sayılı 25.06.1909 tarihli genelge ile de, Gümrük Komisyoncularının 01 Temmuz 1909 tarihinden önce Gümrük İdaresinden ruhsatname almaları, bu belgeyi almayanların 01 Temmuz 1909 tarihinden itibaren gümrüklerde iş takip edemeyecekleri belirtilmiştir.
Mersin Gümrük Müşavirleri Derneği Mersin’de kurulmuş ve belirli amaçlar doğrultusunda hareket eden bir topluluktur. Mersin Gümrük Müşavirleri Derneği açıklamasında yer alan başlıca amaç meslek mensuplarının tamamının çıkarlarının korunacağı ve bunun yasallaştırılması için bütün güçleri ile çaba gösterecekleri yer almaktadır. Vergi sorumlulukları gümrük disiplin cezaları gibi yaptırımların da uygulanarak dernek içi haksızlıkların ortadan kaldırılmasının sağlanması gibi konular Mersin Gümrük Müşavirleri Derneği'nin baş amaçlarındandır.
Bursa gümrük Müşavirleri Derneği 24 Temmuz 1998 tarihinde Gümrük Komisyoncuları Derneği olarak yetki alarak faaliyetine başladı. Bursa Gümrükleri Başmüdürlüğü çevresinde iş takibi yapan Gümrük komisyoncularının sayısı Haziran 1998'de 20'ye ulaştı. Bu gelişme üzerine sekiz gümrük komisyoncusu bir araya gelerek Mülga 1615 sayılı GK .166 maddesi gereği Bursa Gümrük Komisyoncuları Derneğini kurdu. 4458 sayılı Gümrük kanununun 02 şubat 2000 tarihinde yürürlüğe girmesi ile Gümrük komisyoncularının yetki ve sorumlukları artırıldı. Ünvanları Gümrük müşaviri, Dernekleri Gümrük Müşavirleri Derneği Oldu.
Alman Yurtdışı Ticaret Odaları (AHK’lar) 92 ülkede 140 merkezde deneyimlerini, irtibatlarını ve hizmetlerini Alman ve yabancı şirketlere sunuyor. Alman Yurtdışı Ticaret Odaları, Alman ekonomisi için özel önem taşıyan tüm ülkelerde temsil ediliyor. Alman Yurtdışı Ticaret Odaları Almanya’da Alman Sanayi ve Ticaret Odaları (IHK) ağıyla sıkı bağlar içerisindedir. IHK ve AHK’ler birlikte, Alman şirketlerini yurtdışındaki ekonomik ilişkilerin oluşturulmasında ve geliştirilmesinde destekliyorlar.
İtalya ve Türkiye arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek ve güçlendirmeye yönelik sayısız faaliyetler gerçekleştirmektedir. Oda bu iki pazarda ticari ilişkilere başlamak ya da güçlendirmek isteyen şirket ve kurumları desteklemektedir.
1885 yılında Türk yasalarına uygun olarak Dernek statüsünde kurulmuş olan ve finansmanını tamamen kendi olanakları ile gerçekleştiren Derneğimiz bugün 2/3’si Türk, 1/3’ü Fransız çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 400’e yakın üye şirketi bünyesinde toplamıştır. Bu ağın mevcudiyeti Türk-Fransız Ticaret Derneğine eşsiz bir pazar değerlendirme imkanı verirken, büyük gruplara olduğu kadar, orta veya küçük ölçekli her türlü şirket ile iyi ilişkilerde bulunmasını sağlamaktadır.
TEİD, iş etiğinin Türkiye’ de faaliyet gösteren tüm şirketlerin yazılı kültürünün temel taşı haline gelmesini sağlama hedefiyle ülkemizin ileri gelen şirketleri tarafından 2010 yılının Mayıs ayında kurulmuştur