Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
MADDE 1- Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin 7. maddesinin başlığı “Su ürünleri üretimiyle ilgili ürün ve ürün grupları” şeklinde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“Su ürünleri yetiştiriciliği ile ilgili ürünler ve oluşturdukları ürün grupları şunlardır:
a) Deniz ürünleri yetiştiriciliği: Türk
somonu, çipura ve levrek, midye, orkinos, yumuşakçalar, kabuklular ile su
bitkileridir.
b) İç su ürünleri yetiştiriciliği:
Alabalık (tüm alabalık türleri), sazan, yayın ve mersin balığı, yumuşakçalar,
kabuklular ile su bitkileridir.”
MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 11. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“a) Su ürünleri yetiştiriciliğinden;
1) Deniz ürünleri yetiştiriciliğinde, ürün ve ürün grubu bazında kurulacak birliğin asgari üretim kapasitesinin yıllık üç yüz ton olması gerekir.
2) İç su ürünleri yetiştiriciliğinde, ürün ve ürün grubu
bazında kurulacak birliğin asgari üretim kapasitesinin yıllık seksen ton olması
gerekir.”
Resmi Gazete Sitesi İçin Tıklayınız.