NE ARAMIŞTINIZ
TR
TR EN DE


Mevzuat

Kahvaltı Direktifleri Hk.

22/06/2023

"Kahvaltı Direktifleri" olarak da bilinen söz konusu yedi Direktifin bal, meyve suları ve meyve reçelleri gibi yaygın olarak kahvaltı ile ilişkilendirilen ürünlerin bileşimi, satış ismi, etiketlenmesi ve piyasaya sunumuna ilişkin kuralları belirlediği, anılan kurallarla özellikle daha sağlıklı beslenme ve sürdürülebilir gıda seçenekleri gibi değişen tüketici kaygılarına uyarlanmaları ihtiyacının sıklıkla vurgulandığı, bahsekonu teklifin AB pazarındaki ülkemiz dahil anılan ürünlerin tedarikçilerinin mevcut etiketleme uygulamalarını gözden geçirmelerini ve reçellerde de nihai ürünlerdeki meyve miktarını da ele almalarını gerektireceği belirtilmektedir.

Bu çerçevede, AB'nin Tarladan Sofraya stratejisinin AB vatandaşları arasında daha sağlıklı beslenmeyi teşvik etme hedefine ulaşmayı amaçlayan yeni kurallarda öne çıkan bazı hususlar yazıda sunulmaktadır.

OAİB Sitesi İçin Tıklayınız.

Web sitesi kullanım deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Çerez Politikası’nden erişebilirsiniz.
Onaylıyorum
  
Onaylamıyorum