Mevzuat
Ahşap Ambalaj Malzemelerinin Isıl İşleme Tabi Tutulması ve İşaretlenmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik
30/12/2025
Resmi Gazetede yayımlandı.
İlgili işletme veya kişilere uygulanacak idari para cezaları maddesine aşağıdaki cümle eklenmiştir:
“c) İzin belgesiz işletmelerin; bu Yönetmelik kapsamındaki ahşap ambalaj malzemelerine, ISPM 15 işaretlemesi yapması veya 5. maddenin dokuzuncu ve onuncu fıkraları, 13. maddenin birinci ve altıncı fıkraları ile 19. maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen hususlardan herhangi birine aykırı işlem yaptığının tespit edilmesi ibaresi eklenmiştir.
Mevzuat
Yaprak Sigara Kağıdının Teknik Düzenlemelere Uygunluğunun Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ (No: 2026/21)
16/09/2026
Mevzuat
Hayvansal Ürünler, Su Ürünleri, Et ve Et Ürünleri ve İçme Sütleri Yönetmelik ve Tebliğlerinde Değişiklikler
16/09/2026