Mevzuat
800 Dolar Altı Muafiyet Kalktı: Türk E-İhracatçıları İçin ABD Pazarı
04/09/2025
ABD, 800 dolar altı ürünlere tanınan gümrüksüz dönemi sona erdirdi. Yeni düzenleme Türk e-ihracatçıları doğrudan etkileyecek. Küçük işletmelerin maliyetleri artarken, rekabet gücünü korumak için yeni dijital çözümler öne çıkıyor. ABD hükümeti, 29 Ağustos itibarıyla uzun yıllardır uygulanan “De Minimis” gümrük muafiyetini sona erdirdi. Yeni düzenlemeyle birlikte Türkiye’den ABD’ye gönderilen ürünlerde 800 doların altındaki siparişler de dahil olmak üzere tüm ürünler için yüzde 15 ek vergi ve gümrük tarife koduna (HS Code) bağlı vergiler uygulanacak.
Mevzuat
Hizmet İhracatının Tanımlanması, Sınıflandırılması ve Hizmet Sektörlerinin Desteklenmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 10962)
27/02/2026
Mevzuat
İnsan Kaynaklı Doku ve Hücre Ürünleri ile İleri Tedavi Tıbbi Ürünlerinin Üretim ve Kalite Gerekliliklerine İlişkin Kılavuz
26/02/2026