UİB GENEL SEKRETERLİĞİ - Tarım Ürünlerinde DİR Uygulamaları

Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğinin T.C.
Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğünden alıdığı 19.11.2019 tarih ve
49550147 sayılı yazıda özetle;
2016/1 sayılı Genelge' de 18/11/2019 tarihinde yapılan değişiklik uyarınca mezkur Genelge'nin 7'nci maddesinin birinci fıkrasına 13 no’ lu paragraftan sonra gelmek üzere aşağıdaki 14 no’ lu paragraf ilave edilmiştir;
“14) Kuru Fasulye
Konserve kuru fasulye ihracatı öngören DİİB’ ler kapsamında;
Döviz kullanım oranının %80’i aşmaması, üretim aşamasında
herhangi bir fire öngörülmemesi, ithal edilen ürünün ihraç edilen ürün
bünyesinde yer aldığına dair ayniyatın yapılması, dahilde işleme izin belgesi
üzerine ekspertiz şartının ilave edilmesi,
İşbu Genelge’nin 5’inci maddesinin birinci fıkrasının (d)
bendi hükümleri saklı kalmak kaydıyla, “1 Mayıs -31 Ekim” tarihleri arasında
ithalat yapılmaması (İhracat taahhüdüne konu eşyanın ihracatının
gerçekleştirildiği orana tekabül eden miktarda bu dönemde de ithalat
yapılabilir. kaydıyla kuru fasulye ithalatı yapılabilir.)”
http://www.uib.org.tr/tr/bulten-2019-559.html
Ayrıntılı Bilgi İçin