Türkiye Varışlı Kargoların Belli Bir Ülkedeki Toplama Noktasından Ülkemize Getirilmesi Durumunda Mahreç Ülke
Gümrükler Genel Müdürlüğü tarafından ‘Türkiye Varışlı Kargoların Belli Bir Ülkedeki Toplama Noktasından Ülkemize Getirilmesi Durumunda Mahreç Ülke’ konulu yazı yayımlanmıştır.
Farklı ülkelerden Türkiye varışlı kargoların belli bir ülkedeki toplama (hub) noktasında toplanarak buradan ülkemize getirilmesi durumunda, 2012/2 sayılı Genelgede yer alan "Ayrıca havayolu taşımacılığında, mahreç ülkedeki yer hizmeti firması ve/veya havayolu şirketi yetkilileri tarafından eşyanın yüklendiği yerde düzenlenecek belge ile de ispat yapılabilecektir." ifadesinde geçen mahreç ülkeye açıklık getirilmesi istenilmektedir.
Mahreç ülkenin, eşyayı Türkiye Gümrük Bölgesine getirecek olan ana uçağın yüklendiği ülke olarak değerlendirilmesi gerekmektedir.