NE ARAMIŞTINIZ
TR
TR EN DE


Mevzuat

Türk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Tebliği (Tebliğ No: 2017/26)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2023/26)

03/05/2023

Türk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Tebliği (Tebliğ No: 2017/26)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2023/26) Resmi Gazetede yayımlandı.

Türk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Tebliği (Tebliğ No: 2017/26)’nin eki Ek-1’in Tablo 2’sinin Lignoserik asit (C24:0) satırında yer alan “≤ 0,03” ibaresi “≤ 0,2” şeklinde değiştirilmiş, aynı Tabloda 9. Mumsu Maddeler (mg/kg) satırının riviera zeytinyağı sütununda yer alan “(C40+C42+C44+C46) > 350(2)” ibaresi “(C40+C42+C44+C46) ≤ 350(2)” şeklinde, pirina yağı sütununda yer alan “(C40+C42+C44+C46) ≤ 350” ibaresi “(C40+C42+C44+C46) >350” şeklinde değiştirilmiştir.

Bu Tebliğ hükümleri 8/4/2023 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Resmi Gazete Sitesi İçin Tıklayınız.

Web sitesi kullanım deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Çerez Politikası’nden erişebilirsiniz.
Onaylıyorum
  
Onaylamıyorum