NE ARAMIŞTINIZ
TR
TR EN DE


Mevzuat

Taze Kaşar Peynirinde Fosfat ve Sitrat Tuzlarının Tespitine İlişkin Analiz Metodu Geliştirildi

25/06/2024

Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği ve Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği kapsamında kaşar peynirinde, gıda katkı maddelerinden olan ve eritme tuzları olarak bilinen “Fosfat ve Sitrat Tuzları”nın kullanımı yasaktır.

Kaşar peynirlerinde yapılan analizler neticesinde; fosfor/azot oranı 0,15 ve üzerinde ve/veya kuru maddede sitrik asit oranı %0,45 ve üzerinde olan sonuçlara istinaden, birlikte veya ayrı ayrı “Fosfat ve Sitrat Tuzları” kullanıldığı kararı verilerek gerekli işlem tesis edilecektir.

Söz konusu analizler, 30 Eylül 2024 tarihi itibariyle ilgili laboratuvarlarımızda başlayacaktır.

Tarım ve Orman Bakanlığı Sitesi İçin Tıklayınız.

Web sitesi kullanım deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Çerez Politikası’nden erişebilirsiniz.
Onaylıyorum
  
Onaylamıyorum