ABD Section 301 Soruşturması Sonuç Kararı hakkında
ABD Ticaret Temsilciliği (USTR) tarafından ABD Ticaret Kanununun 301’inci bölümü (Section 301) kapsamında 2020 yılı Haziran ayında başlatılan ve ülkemizin dijital hizmet vergisi (DHV) uygulamaları karşısında oluşan zararı telafi etme gerekçesiyle bazı ürünlerde yapılan ithalata %25 oranında ilave gümrük vergisi konulması önerilen soruşturma ile ilgili olarak;
Önlem uygulanması öngörülen ürünlerde Türkiye’den ithalatta vergi uygulanmasına karar verilerin tüm ürünler (32 ürün) için Fasıl 99’da geçici olarak 9903.90.06 GTİP’i oluşturulmuş olup, önlem uygulaması başlatıldığında oluşturulan bu GTİP üzerinden ilave gümrük vergisi uygulaması yürütülecektir.
Söz konusu USTR Kararına https://ustr.gov/sites/default/files/enforcement/301Investigations/Turkey_DST_Action.pdf adresinden erişim sağlanmaktadır.